Buda best or worst

Buda best or worst

Punkok az Örsön foglaltház, drogok és gyújtogatás

2014. augusztus 22. - Vivien Grossmüller

 

UPDATE: A bűncselekményeket hallomásból írom, igazságtartamukért felelősséget nem vállalok, a történteket legjobb tudomásom szerint írom!

 

Arról korábban nem beszéltem, hogy ezek az emberek hol laknak. Manapság a hajléktalan nem minden esetben azt jelenti, hogy az utcán alszik. A punkok házakba törtek be és foglalták el azokat. 

 squat (magyarul foglalt ház) olyan elhagyott vagy használaton kívüli ingatlan, amit a tulajdonos tudta nélkül erőszakmentesen birtokba és használatba vettek többnyire alternatív csoportok. A házfoglalók angol elnevezése a squatter. - forrás wikipédia

 

Én megismerkedésünk után kb 2 héttel tudtam meg hol laknak, pusztán a véletlen folytán. Az egyik barátnőmmel,-nevezzük Krisztinek- mentünk el bulizni. Az este folyamán ő odahívta a barátját (az egyik punk fiút), aki hozta az Örsös brigádot. Egyikük kölcsönkérte az MP3 lejátszómat (igen, 2009-ben ez még nem volt lejárt lemez:D) és kisvártatva le is léptek ; egyből leesett hogy hoppááá a cuccomat nem igazán sikerült visszaadni. Tizenöt éves naiv kislány lévén eszembe se jutott hogy ők bizony azt el akarják lopni. Az emberek jóindulatára asszociálván, megkértem Krisztit, hogy vigyen el oda, ahol a barátai laknak, biztos csak náluk maradt (nyilván.). 

 

Bekecs utca. Hajnali 6 óra. Budapest tizenhatodik kerületének ezen része olyan, mintha egy faluban járnánk. Nyugodt csendes kertvárosi nyugdíjas terület. Resti, abc és részeg bácsik a bicklin. Nagyon idilli. Ha az autópálya felé kifelé sétálunk látjuk hogy rengeteg lepukkant ház övezi az utcát.(Szárnyaskerék út és környéke) Ezeket javarészt nyaralónak használják a tulajdonosok, némelyikbe még a víz sincs bekötve (igen kútról kell hordani:D)

Ez az út vezetett el a házig:

Névtelen.jpg

 

Mint láthatjuk szinte teljesen kihalt környék, nem igazán tűnik fel senkinek a ház feltörése. A hévtől kb 15 perc séta volt a telek. Két ház is állt rajta, mindkettő eredetileg magtár lehetett. Mire beléptem volna az egyikbe (ajtó nem volt már rajta) Kriszti figyelmeztetett, hogy ne. Mint később kiderült azért ne, mert mosdónak használták az egész épületet, illetve a berendezési tárgyakat is (fiók, szekrény, FAL stb). Most egy kicsit megállnék. Ilyen szintű igénytelenséget eddig maximum az American Horror Story Asylum évadjában láttam, amikor LanaBanadna visszatér az elmegyógyintézetbe Jude nővérért. A betegek mocsokban, betegségben fetrengve várták a velük nem törődő ápolókat. Hát nagyjából ez is így nézett ki. 

A lakók a másik házban aludtak. Máig nem értem hogy képesek az emberek ilyen körülmények között élni ahelyett, hogy dolgoznának vagy hazamennének. Az épület két szintes volt, és szintén ennyi szobás. Belépve kapásból 6-an feküdtek a földön pokrócba csavarva, mind fiatalok egy kivételével aki 40 év körül járhatott. A szag iszonyatos volt. Alkoholos kipárolgás, húgy, romlott étel és mosdatlanság egyvelege. Az a fiú aki nekem kellett a felső szinten aludt amit "padlásnak" neveztek. Egyébként ablakok sem voltak a házban, azaz csak a helyük volt kialakítva. Az emeleten aranyos kis felirat köszönti a látogatót: Haverok,buli,kannás jeligével. Tudjátok: tablettás bor, olcsó és megőrül tőle az ember. Mellesleg ez volt a mottójuk is a "Nincs egy cigid more?" megszólaláson kívül. A fél társaság vélhetően erősen kábítószer hatása alatt állt. Nem volt ritka közöttük hogy injekciós tűvel magukba adagolják az alkoholt vagy rivotrillal öblítsék le a cefrét. Néhányuk Exctasy és Heroin használója volt. Ha erre gondolok rosszul vagyok. Jómagam SOHA nem éltem drogokkal, ki se próbáltam egyiket se szerencsére.

Nekem erre a csodára volt szükségem a sok tróger közül:

f9f70d546d08dbc85eef845dc4544b1678636045.jpg

 

Bizalomgerjesztő figura nem igaz?:) Mindenki szívesen alkalmazná, vagy bízna rá nagyobb összeget.

Természetesen nem ébredt fel, így a cuccait átkutatva kellett visszaszereznem az MP3 lejátszót. Siker, indulhattunk is. Mielőtt hazamentünk volna még beugrottunk enni valamelyik büfébe Árpádföldön. Mikor már a HÉV-et vártuk hatalmas füst szállt fel abból az irányból ahol a punkok laktak. Mint másnap kiderült miattuk.

 

A tulajdonosnak szólhatott az egyik szomszéd mert az az ismerőseivel kapott rajta ezeken a semmirekellőkön. Hatalmas üvöltözés, magánlak sértés, azonnal hagyják el a birtokot stb. Ellenállásból ötös. A sok részeg idióta elkezdett balhézni, üvöltözni, nekik joguk van itt lenni. Egyikük sem gondolta azt, hogy a betörés illegális. Persze, hogy nekik állt feljebb. A tulaj nem hívott azonnal rendőrt, vélhetőleg megsajnálta őket, vagy meglátta a házban szétdobált óriási késeket és megrémült. Négy órát adott nekik arra, hogy összepakoljanak és eltűnjenek. Ami ezután történt szörnyű és az emberi hálátlanság netovábbja. Felgyújtották a kis házikót ahogy lelépett a tulajdonos, mire visszaért már a tűzoltók és a rendőrök várták szerencsétlent.

Ezt elmondások alapján tudom, ők dicsekedtek ezzel másnap. Rendőrségi ügy tudomásom szerint nem lett belőle ami szomorú... szörnyű ezekre visszagondolni, hogy létezhetnek ilyen emberek?!

 

Holnap leírom az ezutáni ház befoglalásának történetét, addig is búcsúzom, Sziasztok!

 

Sziasztok!

 

Nagyon meglepődtem ma reggel, amikor megnéztem a látogatottságot. Ezren olvastátok el amit tegnap posztoltam és csak tegnap indítottam a blogot! Köszönöm :)

Facebookon itt tudjátok követni ha új poszt érkezik:

 FACEBOOK CSOPORT

 

 

Előző bejegyzés

 

Főoldal    

   Következő bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://budabestorworst.blog.hu/api/trackback/id/tr906625805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KBogy 2014.08.22. 18:48:25

Nem akarok túl öregnek tűnni a 30 évemmel, de az a fiú aki ezen a képen van nem lehet több húsznál. Nem gondolod, hogy szintén "kinőtte" a hülyéskedést mint te? Azzal, hogy arcképpel odaírod, hogy ellopott bármit is (mikor valószínűleg te sem voltál józan és valószínűleg önszántadból adtad oda) és még a végén vissza is került hozzád a lejátszó, még is a személyi jogait sérted, és ez visszaüthet.

Vivien Grossmüller 2014.08.22. 18:51:40

@KBogy:
A képen 21 éves volt jól tippeltél!:)

Ő volt egyébként a házgyújtó, szerintem ez komolyabb mint hülyéskedés, a további történeteknek főszereplője lesz Ő is, amik már komolyabb bűncselekmények (késelés stb), jelenleg az Astorián kéreget pont 2 hete volt hozzá szerencsém, előtte börtönben volt.

Vivien Grossmüller 2014.08.22. 18:53:42

Egyébként ő vallotta be, hogyha nem megyek érte nem szándékozta volna visszaadni.

KBogy 2014.08.22. 18:59:28

Rendben, így már teljesen indokolt! Én csak arra szerettem volna utalni, hogy te sem szeretnéd, hogy az alapján ítéljenek meg amilyen 15 évesen voltál. Érted?

KBogy 2014.08.22. 19:03:18

De persze, ha bűncselekményről van szó (gyújtogatás , késelés) akkor más a helyzet.

Vivien Grossmüller 2014.08.22. 19:21:09

@KBogy:

Persze értem!

Rengeteg embert ki is hagyok a blogból, akik megváltoztak, nem utcáznak stb, illetve nem nyomorítottak meg másokat!

KBogy 2014.08.22. 19:35:05

És még egy dolgot kérdeznék, ha nem untatlak már nagyon! Miért nem jelentettétek fel ezeket az embereket?

Vivien Grossmüller 2014.08.22. 19:54:29

@KBogy:

Persze, kérdezz csak, egyáltalán nem :)

Nagyon hosszan fogom írni ezt az egészet rengeteg minden történt.

Vannak folyamatban lévő ügyeik, sokmindent kiderült - erről is szándékozok írni- viszont rengeteget elvetett a rendőrség bizonyíték hiánya miatt illetve amikor egyszer feljelentést szerettem volna tenni a kihallgató figyelmeztetett hogy a végén én járhatok pórul rágalmazás, hamis tanúzás miatt.
süti beállítások módosítása