Buda best or worst

Buda best or worst

Punkok az Örsön 3. felvonás Kábellopás, betörések és "cigányok"

2014. augusztus 23. - Vivien Grossmüller

Sziasztok!

 

A mai bejegyzés előtt szeretném leszögezni, hogy nem vagyok rasszista, és ez a blog nem a "kisebbség" gyalázásáról fog szólni. Szeretném bemutatni, hogy nem kellene ujjal mutogatni a cigányokra. Mert sokan ezt teszik. Késelés, betörés, leütéses rablás, kábellopás? A cigányok voltak!  Rengetegen mondják egyből, online legfőképp. Ha a belvárosban járunk, egyből levonjuk a következtetést ha sötétbőrű családot látunk a 4-6oson, akik hangosak. Nem védeni szeretném őket de rengetegen nem szolgáltak rá az előítéletre. Azok a romák, akiket cigánynak szoktak hívni ( igen, ez napjainkban sajnos sértésnek számít és nem feltétlen bőrszínkérdése), hangosak, sokan vannak, esetleg romásan beszélnek. Ez nem jelenti azt hogy ártanának a társadalomnak. (aka: nem mindegyikőjük erre is akad ellenpélda ezer!). DE: az idős ( cirka 80 éves) néni tőlük igyekszik távoltartani magát, motyog az orra alatt, rosszallóan néz, amíg az aluljáróban furulyázó 45 éves embernek, aki mellett egy kutya ül naphosszat ételt visz, pénzt ad. Konkrét példaként írom és nem általánosítva, az Örsön dekkoló férfire gondolok aki még napjainkban is lent ül táblával és ebbel. Ő is ennek a csapatnak a tagja. Most leírom nektek, hogy zajlott a következő ház elfoglalása, mi történt a csömöri hév kábeleivel,a bkk járatai hogyan lettek tönkretéve és honnan volt pénzük a punkoknak ebben az időben.

 

575204_297735353644950_1519746005_n.jpg

 

Az előző ház felgyújtása után:

 

Miután hőseink sikeresen felgyújtották az előző foglaltházat kénytelenek voltak új szállás után nézni. Volt is egy ismerősük, bizonyos "Bolond Kriszta" ( fontos megjegyeznem hogy a szereplők nem a valódi nevükön szerepelnek a blogomban, ennek a lánynak a nevét csak azért közlöm, mert videókkal mutatnám be).

A fent említett nő a 16. kerületben élet egy bérház pincerészéből kialakított lakásban és segélyekből tartotta fent magát. Életemben nem láttam ilyen szerzetet. Testét irdatlan mennyiségű elrontott tetoválás tarkította, valahogy úgy nézett ki mintha valaki stabilóval összefirkálta volna. Haja megnyírbált összevisszaság, sminkje pedig az alvilág bugyrait kívánta tükrözni. Öltözete sem volt jobb; ruházatát wc láncokkal díszítette,  bugyit nem hordott, a hasa pedig kibuggyant a póló alól. Élete nagy szerelmével éldegélt otthonában, bizonyos "Makesszel". Igazi boldogan éltek amíg meg nem haltak sztori: az asszony veri a mindennap részegen hazatántorgó urát, majdnem rivotrillal vagy frontinnal ízesíti a kávét, hogy a férfi megnyugodjon. A hölgyemény legfurcsább hobbija a lakberendezés volt, a lámpákat, a szekrényeket használta KATÉTEREKKEL díszítette. Meg kell jegyeznem hogy ő súlyos pszichiátriai eset, kezelés alatt állt régebben.

Íme két kép az etalon férfiról:

 

f7a772b5f2f6c276054788cfde697234157286.jpg

d27237be998636f151248369ef11a16f157288.jpg

 

Bolond Kriszta bemutatkozása a kedves olvasóknak:

 


 

Az Örsös fiatalok tehát átköltöztek sorstársukhoz, viszont itt nem maradhattak csak ideiglenesen. Új otthonukat szintén Árpádföld környékén szerették volna kijelölni, mondván: ott könnyebb házakba betörni és rezet is lehet égetni, az meg hogy az Örshöz közel van csak hab a tortán. Nem morfondíroztak sokáig, még aznap este elkezdték feltörni a nyaralókat. Mivel ezek a házak a lehető legegyszerűbb kialakítást kapták nem hogy riasztó némelyikben még áram sem volt így könnyűszerrel betudták rúgni az ajtót, anélkül hogy nagyobb zajt csapjanak és még ezen az éjszakán sikerült kiválasztaniuk az újabb drogtanyát.

 

Másnap örvendezve iszogattak az Örsön és mesélték a történetet, mutogatták a szerzeményeket. Főleg műszaki cikkeket és rezet loptak el a házakból, ezek voltak azok a dolgok amiket hipp-hopp autó vagy egyéb segédeszköz nélkül pénzzé tudtak tenni. Elég nagy volt a zsákmány, de a pénz nem tartott túl sokáig. Első körben pár tálca sört hordtak a Gomba mellé, majd megtoldották 10-15 flakon kannásborral. A pénzt nagyjából egyenlő módon osztották szét, gondolván kábítószer függő társaikra, akik rohantak dílereikhez az újabb adagért. Az Örsön keresztül sétáló emberek a délutáni órákban nem sokat láthattak csak részegen fetrengő punkokat, akikkel a rendőrök sem tudtak mit kezdeni, a gyakori igazoltatáson kívül. Amikor leszállt az est elindultak az új házba, rendszerint hévvel mert a Bekecs utca felé közlekedő buszra az állandó balhék miatt nem mindig engedték fel őket (busz üveg kirúgása, utasok megfélemlítése, csapkodása, ital szétöntése). A HÉV-en általában elfoglaltak egy teljes vagont, az emberek menekültek előlük. Egyikük poénból rendszeresen a héven végezte a dolgát, majd újságpapírral végigkente székletét az üvegen, vagy vigyorogva Anarchia jelet "festett". 

Kábellopások:

Ezekben az időkben eléggé elszaporodtak a HÉV kábellopások és pár bandatag is lelkesen részt vett a munkában, hogy utána a MÉH telepen eladhassák a szerzeményt. Mindenki a cigányokra gyanakodott, elő is állítottak párat a rendőrök (hírek alapján), de pár lopást nem sikerült rájuk bizonyítani. Ez a pénzszerzési forma nem volt gyakori a punk körökben és csak néhányan csinálták, ezzel nem kis bosszúságot okozva a BKV aka BKK-nak és az utazni vágyó embereknek. Ezt hívják ők polgárpukkasztásnak. Zseniális, minden gratulációm.

 

 

Mára ennyi, holnap jelentkezek !Szép napot mindenkinek! 

 

Továbbra is tudjátok követni a friss bejegyzéseket Facebookon az alábbi oldalon,ahol most sorsolás keretében Air Max cipőt nyerhettek:

FACEBOOK CSOPORT

 

UPDATE: A bűncselekményeket hallomásból írom, igazságtartamukért felelősséget nem vállalok, a történteket legjobb tudomásom szerint írom,interjúk alapján!

 Előző bejegyzés

 

Főoldal

 

Következő bejegyzés

 

A bejegyzés trackback címe:

https://budabestorworst.blog.hu/api/trackback/id/tr276628673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása