Buda best or worst

Buda best or worst

Punkok az Örsön vol 4 - Megvertek és megaláztak egy IKEA biztonsági őrt!

2014. augusztus 25. - Vivien Grossmüller

Sziasztok!

 A mai cikkemet az IKEA áruházban lezajló incidenssel kezdeném, majd írnék hogy alakult hőseink sorsa a foglaltházban.

 

Az áruház biztonsági személyzetének állandó problémát jelentettek az IKEA-ban dorbézoló fiatalok, akik ételt loptak, részegen kiabáltak és zaklatták a vásárlókat.

Az esetek többségében viszont sikerült megoldani a problémát annyival, hogy kitették szűrüket az épületből. Nem így ezen a napon. Verőfényes szeptemberi délután dolguk nem lévén kis kedvenceik  bementek az IKEA-ba kedvenc hobbijukat űzni: a maradékozást ( vendégek által otthagyott ételből falatozás).Ezt nem éhségből csinálták, pusztán szórakozásból és az emberek idegesítése miatt.

Idézném: Felháborító, ezeknek van pénzük megveszik a százezres bútort 'azt leülnek zabálni, tőlünk meg sajnálnak 50 forintot?

 

65759bf0a0d156adaf4e1ce76ea45c8b78457997.jpg

1953ef934b6c761f90a220c58afcadd278551624.jpg

 

 

 Így alakult hogy a csapat pár tagja elindult, hogy jelentet rendezzen az áruházban. Ekkor már elég ittasak voltak, így szerintem senki nem lepődik meg, hogy enyhén túlzásba vitték; kiborították az emberek kezéből az ételt az éttermi részen (1.emelet) , belemarkoltak az épp étkezők tányérjába és szétlocsolták az alkoholt. A biztonsági őrök ahogy észlelték a cselekményt közbeléptek, megpróbálták eltávolítani a fiatalokat. Ezen a napon viszont egyikük ellenállást tanúsított, felháborodott hogy őt innen nem tehetik ki, fizető vendég (ekkoriban volt a húsgolyó akció és 100 forintért vett egy adagot mielőtt elkezdtek randalírozni). Az őrök megpróbáltak hatni rá nem ment: üvöltött lökdöste őket. A biztonsági személyzet egyik tagja pedig ELVILEG ( a fiú elmondása alapján) beszólt neki, egy Anyád! - sértést miután a srác majdnem felborította. 

A válasz könnyeden így hangzott: Ne félj, miután végzel megvárlak ma este és elintézlek!

A férfi sajnos nem hiszem, hogy komolyan vette a fenyegetést a részeg fiútól.

 

Este 10 óra körül az Örs vezér téri aluljáróban volt a találkozó.

Az őr munka után hazaindult és balszerencséjére a punk csapat épp a metróhoz vezető úton fetrengett. Kristóf (nevezzük így) egész este ezt a pillanatot várta. Amint meglátta a férfit a hátára ugrott majd az övén lévő karabínerrel kezdte verni a fejét. Amikor áldozata elesett rugdosással toldotta meg bosszúját. Az egész jelenet nem tartott tovább öt percnél, mert a társai rászóltak, hogy hamarosan kifognak jönni a rendőrök. A kábítószer és alkohol hatása alatt álló fiú és csapata hamar elmenekült a helyszínről amíg az emberek próbáltak segíteni a vérző arcú szerencsétlenen.

 

Utótörténet: Évekkel később egy véletlen folytán tudta meg bántalmazója nevét a biztonsági őr, és azon nyomban feljelentést tett a rendőrségen. A fiúnak hiába volt számtalan folyamatban lévő ügye az idő múlása, állítása szerinti megbánása és egyéb tényezők miatt csak 375.000 forint pénzbírságot kapott. Ami ezután következett nevezik isteni igazságszolgáltatásnak. Kristófnak nem lett meg az elegendő összeg, elbulizta a kölcsönöket ezért kb 5 hónapra börtönbe kellett vonulnia, előtte pedig fél évig bujkálnia. 

 

 

 

 

Eközben az új foglaltban:

 

Az új foglaltház az árpádföldi HÉV állomástól 15 percre volt, egy olyan utcában ahol némelyik házba a víz sem volt bevezetve, tehát nem sűrűn lakott területen. Egyetlen telek volt a közelben, de azon is nyaraló állt. A kapun átmászva a kert végében egy idilli kis faházat pillanthatunk meg, mellette pedig a WC-t, a kert erdőszerű volt. A mesébe illő birtokot egyedül a punkok immár körülbelül húsz főre bővült csapata rontotta el. Jancsi és Juliska példáját követve megjelölték a hazautat, bár morzsák helyett kannásboros flakonokkal és sodort cigarettacsikkekkel. Az üvöltözés állandó volt, részegen törtek zúztak és rongáltak. Itt kiélhették magukat, nincs ember a közelben ami azt jelentette hogy a rendőrök látogatására sem kellett számítaniuk.

 

Az foglalt egyébként otthonos lett volna, ha bármelyikük is adott volna arra hogy kitakarítsák, pedig fiatal lányok is tartoztak a bandához. A ház két szobából állt, ebből az egyiknek a feléből volt kialakítva a konyharész. Áram ebben a lakásban már volt, és szerencséjükre televíziót is vitt oda a tulajdonos, így az egyedüli problémájuk a víz volt. Mint említettem volt egy "pottyantós" WC a kertben, de ők nem ezt használták. Véleményük szerint a punkok ennyi luxust sem engedhetnek meg maguknak, így a pincét használták mellékhelyiségnek. Ez is a lázadunk a rendszer elv része lenne? Elég komikus, nem csodálom hogy legtöbbjüknek az érettségi bizonyítvány megszerzése is komoly problémát okozott, az iskola pedig az első számú közellenségként szerepelt a listán. A pincében elég találékonyak voltak; fiókot, szekrényt, porszívó belsejét vagy egyszerűen a padlót használták. Odalent hemzsegtek a patkányok és egyéb kártevők.

 

8b05cafc6bd7452057cbe5cb2d96e1ee78457217.jpg

Interjú egy lány elmondásai alapján:

A név természetesen nem valós!

Dia beszámolója:

Dia 18 évesen járt Árpádföldön a trógereknél. Szerencsére hamar észhez tért és most pénzügy számvitel tanulmányait folytatja ! :)

 Az esti bulika közvetlen az Örsös vergődés után kezdődött minden nap. Egyikük a televízió előtt végzett önkielégítéssel vezette le a feszültséget, néhányuk a kábítószertől elájulva feküdt a penészes, koszos matracon.

A többiek családias hangulatban főztek, majd az ételt leöblítették egy kis tablettás borral. Időnként fiatal lányok is megjelentek itt, a fiúk aktuális barátnői, akik rendszerint teljesen kulturált közegből jöttek, 10/7-8 pontos lányok, divatos ruhákkal, menő telefonnal, bulipénzzel. Érthetetlen számomra mit kerestek közöttük. Valóban igaz lenne a híres " a nők rosszfiút akarnak" elv? Felfoghatatlan. Szüleik csak annyit tudtak, hogy gyerekük egy ismerősénél tölti az éjszakát. Sokszor ők pénzelték a punkokat, de hamar véget ért e románc, főleg azért mert rájöttek, soha az életben nem fog megváltozni álmaik fiúja, és anyagilag is elég költséges lenne egy ilyen kapcsolat fenntartása.

 

 

Továbbra is tudjátok követni a friss bejegyzéseket Facebookon az alábbi oldalon,ahol most sorsolás keretében Air Max cipőt nyerhettek:

FACEBOOK CSOPORT

 

UPDATE: A bűncselekményeket hallomásból írom, igazságtartamukért felelősséget nem vállalok, a történteket legjobb tudomásom szerint írom,interjúk alapján!

 

 Előző bejegyzés

 

Főoldal

 

Következő bejegyzés

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://budabestorworst.blog.hu/api/trackback/id/tr976634125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása